Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Moniga del Garda: Informatie en advies

De gemeente Moniga del Garda ligt in de provincie Brescia en is een juweeltje te midden van de weelderige natuur in het zuidwestelijk deel van het Gardameer. Moniga del Garda staat ook bekend als de Stad van de Chiaretto, de rosé wijn, typisch voor de Valtènesi, en is een belangrijke toeristische attractie voor de vele vakantiegangers die haar jaarlijks bezoeken en gebruik maken van de campings en vakantieparken, dicht bij de stranden en andere attracties in de omgeving.

Ondanks het feit dat ze slechts 2500 inwoners telt is Moniga del Garda een echt toeristisch centrum dat, vooral tijdens de zomer, de bezoekers verwelkomt op haar prachtige locatie aan de oevers van het Gardameer, omgeven door bergen en een weelderige natuurlijke omgeving, waarin men wijngaarden, olijfbomen en citroenboomgaarden kan vinden.

Wat is er te doen in Moniga sul Garda

Vakantie in Moniga del Garda is vaak synoniem met ontspanning op het strand en trektochten te voet of per fiets. Wie besluit om Moniga te bezoeken kan de ware ziel van dit oude dorp van Garda Lombardia ontdekken, die met al zijn kracht oprijst met het Kasteel van Moniga, daterend uit de 11e eeuw en één van de best bewaard gebleven kastelen in het hele gebied. Wat betreft monumenten is ook een bezoek aan de oude parochiekerk van San Martino en de kerk van de Madonna della Neve het vermelden waard.

Een vakantie op camping of in vakantiepark in Moniga del Garda biedt de mogelijkheid om de schoonheid te ontdekken van een gebied dat rijk is aan bezienswaardigheden, dit mede dankzij de strategische ligging van dit stadje aan het Gardameer, van waaruit plaatsen als Desenzano del Garda en Sirmione gemakkelijk bereikbaar zijn, evenals de steden Mantua en Verona, naast de hoofdstad Brescia.

Voor wie er van houdt om 's avonds uit te gaan, in de jachthaven vindt u de bars en de drukte die u wilt, versterkt door het prachtige nachtelijke uitzicht over het Gardameer. 's Zomers geeft de rijke kalender van evenementen en tentoonstellingen op het Gardameer gegarandeerd vermaak voor alle leeftijden.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk