Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?Campings aan het Gardameer: relax, sport en excursies

Italië wordt vaak geassocieerd met vakantie aan zee of in de Italiaanse Alpen maar talrijke internationale toeristen kiezen elk jaar het land ook voor de meren, en in het bijzonder voor de campings aan het Gardameer. Het Gardameer is het grootste meer van Italië en een zeer populaire vakantiebestemming. Het grenst aan drie Italiaanse regio’s en is een traditionele trekpleister voor kampeerders van de hele wereld, vooral uit Midden en Noord-Europa. Dit is te danken aan de vele campings en vakantiedorpen langs de oevers van het meer, de goede verbindingswegen en de faciliteiten, aanwezig op het grondgebied, die door de jaren heen evolueerden volgens de specifieke behoeften van het internationaal toerisme.

Waarom het Gardameer kiezen voor uw vakantie? De campings aan het Gardameer zijn de ideale bestemmingen voor een actieve of ontspannende vakantie, in contact met de natuur: door zijn geografische ligging en vorm past het meer bij elke reisstijl. Het zuidelijk deel van het Gardameer, waar de regio Lombardije en Veneto, met hun relatieve provincies Brescia en Verona, tegen elkaar grenzen, is het gebied met de meeste toeristische plekken en faciliteiten: Desenzano del Garda, Peschiera del Garda en Lazise zijn de dopen met de meeste faciliteiten voor toeristen. Hier bevindt zich ook Gardaland, één van de voornaamste Italiaanse pretparken, dus een ideale plek voor een vakantie met heel het gezin.

Naar het noorden toe wordt het landschap op beide oevers steeds wilder. Het natuurpark Parco Alto Garda Bresciano in het westen en de berg Monte Baldo in het oosten zijn de ideale omgeving voor wie van watersport en excursies houdt te midden van de natuur. In de richting van de bergen van Trentino Alto Adige worden de landschappen adembenemend: op de achtergrond een prachtig berggebied waar de wind sportactiviteiten bevordert zoals zeilen en kitesurfen.Ontdek ons toeristisch netwerk