Campinggardameer.com

Lombardije: reisgids

In Lombardije liggen een aantal van de belangrijkste toeristische plaatsen van het Gardameer, allen op het grondgebied van de provincie Brescia. De Lombardische kant van het meer is, samen met die van Veneto, het meest uitgestrekt qua oppervlakte, vooral in vergelijking met het gebied dat tot Trentino Alto Adige behoort. Talrijk zijn daarom de toeristische bestemmingen van Garda Lombardia, met gemeenten van grote internationale aantrekkingskracht, zoals Sirmione en Desenzano del Garda.

De gemeente Sirmione is beroemd om zijn thermale wateren, de Grotten van Catullus en het Castello Scaligero, dat wordt beschouwd als één van de mooiste voorbeelden van een vestingwerk aan een meer, en is waarschijnlijk de meest bekende plaats van het Gardameer, mede door de toeristen, die elk jaar kiezen voor de vele campings en vakantieparken in het gebied. Sirmione is een centrum bij uitstek in Garda Lombardia, maar er is in de provincie Brescia nog een andere gemeente met grote aantrekkingskracht, Desenzano del Garda, waarvan de schoonheid alleen wordt geëvenaard door het brede aanbod aan faciliteiten voor ontspanning en sportieve activiteiten.

De toeristische plaatsen van Garda Lombardia

Naast Sirmione en Desenzano del Garda heeft het gebied van het Gardameer in de provincie Brescia vele andere toeristische plaatsen van grote charme. Wij noemen er enkele: San Felice del Benaco, Manerba del Garda, Salò, Gardone Riviera, Limone sul Garda, Torbole Sul Garda sul Garda, Lonato, Padenghe sul Garda, Moniga del Garda, Toscolano Maderno, Gargnano en Tignale.
Wie een bezoek brengt aan het zuidelijke gedeelte van het Gardameer, tussen de provincies Brescia en Verona, kan naast de keuzemogelijkheid van een ontspannende of actieve vakantie gemakkelijk een bezoek brengen aan enkele van de meest geliefde attractieparken in Noord-Italië: Gardaland, Movieland Park of Canevaworld. Wie kiest voor een campingvakantie aan het Gardameer, met familie of vrienden, heeft vervolgens een bijna oneindig aantal mogelijkheden voor recreatie tot zijn beschikking.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk