Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Trentino Alto Adige: reisgids

De regio Trentino Alto Adige staat synoniem voor een vakantie midden in de natuur, dankzij de aanwezigheid van schilderachtige landschappen, gecreëerd door de bergketens van de Alpen en Voor-Alpen, afgewisseld met grote valleien, waarin rivieren en meren van grote charme. De Dolomieten zijn de belangrijkste toeristische attractie in deze regio, beroemd vanwege het toerisme, skiën in de winter en bergwandelen in de zomer, maar de meren van Trentino Alto Adige hebben waarschijnlijk de grootste aaantrekkingskracht voor degenen die kiezen voor een vakantie op een camping of in een vakantiepark in deze plaatsen. Hoewel slechts een deel van het grondgebied van Trentino Alto Adige erlangs ligt, met name in de provincie Trento, is de grootste van deze meren het Gardameer, dat ook in Lombardije en Veneto ligt.

Dit gebied is ook bekend onder de naam Garda Trentino; het komt overeen met de noordpunt van het Gardameer en bevat enkele toeristische bestemmingen in de provincie Trento: de belangrijkste gemeenten in Garda Trentino zijn Riva del Garda, Arco en Nago-Torbole. Ideaal gebied voor toerisme op campings en vakantieparken, aangezien het echte natuurparadijzen zijn. Deze gemeenten onderscheiden zich door de schoonheid van de landschappen, met de bergen vlakbij de wateren van het Gardameer. Ondanks de nabijheid van de hellingen kan men in de zomer ontspannen op het strand en watersporten zoals windsurfen en zeilen beoefenen, geholpen door de constante wind, die tegelijkertijd aangenaam is. In deze gebieden zijn er ook grootschalige activiteiten zoals trekking, bergbeklimmen en gemakkelijke wandelingen in de natuur.

Vakantie in Garda Trentino en routes

Wie een bezoek brengt aan het gebied van Garda Trentino kan gemakkelijk naar de andere steden rondom het Gardameer in Veneto en Lombardije gaan, op zoek naar andere mooie plaatsen, of ontdek de schoonheden van Trentino Alto Adige. De gemeenten Riva del Garda, Arco en Nago-Torbole liggen immers in de buurt van steden als Trento en Rovereto, maar ook kan men naar het gebied van de Dolomieten en de natuurparken gaan, voor fascinerende trektochten in de natuur.

Lees meer


Gemeenten in Trentino-Alto Adige

Vind de juiste camping of het ideale vakantiedorp voor uw vakantie in Trentino-Alto Adige, Met zijn prachtige landschap, zijn kunst en zijn beroemde monumenten en plaatsen om te bezoeken.


Ontdek ons toeristisch netwerk