Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Desenzano del Garda: Informatie en advies

Kiezen voor Desenzano del Garda voor een vakantie op een camping of in een vakantiepark aan het Gardameer betekent verzekerd zijn van talloze mogelijkheden voor vermaak, want het is één van de grootste gemeenten in de provincie Brescia en de grootste aan het meer. Desenzano is rijk aan geschiedenis en heeft veel sporen van haar verleden bewaard, variërend van de monumenten op de pleinen, van het kasteel tot de archeologische vindplaatsen, tot aan de oude haven. Hieraan toegevoegd de stranden, vier hoofdstranden, en een strategische locatie aan de zuidpunt van Garda Lombardia, met goede verbindingen met de grote steden en ideaal voor het bereiken van andere belangrijke toeristische bestemmingen aan het Gardameer, inclusief de kust van Veneto, op slechts een paar kilometer afstand.

De stranden van Desenzano del Garda

Bezoekers aan het Gardameer in de zomer zijn meestal niet beperkt tot de faciliteiten die worden aangeboden op campings en in vakantieparken, ook al beschikken deze over zwembaden en privéstranden. Het mooie van verblijven in steden als Desenzano del Garda is immers de gelegenheid om de omgeving en haar toeristisch aanbod te verkennen, dat in deze plaats vier belangrijke stranden aan het meer telt: Spiaggia Desenzanino, Spiaggia Feltrinelli, Spiaggia d'Oro en Spiaggia Rivoltella. Ook vermeldenswaardig is het Spiaggia dei Cannetti, aanbevolen voor naturisten. Wat betreft de faciliteiten, het zijn volledig uitgeruste stranden die ook entertainment kunnen bieden: van de mogelijkheid tot het beoefenen van watersporten overdag, tot cocktails en diners 's avonds.

Wat is er te doen in Desenzano

De activiteiten op de camping en de dagen op het strand vormen slechts een deel, zij het een zeer plezierig deel, van de recreatiemogelijkheden in Desenzano del Garda. Van wandelen langs de boulevard tot winkelen, langs de restaurants en bars, tot het verkennen van de straatjes van de oude stad en de kalender met vele evenementen, alles in Desenzano is bedacht voor een plezierige en bevredigende vakantie voor de toeristen, die elk jaar massaal toestromen naar de campings en de vakantieparken in het gebied. Wat betreft de monumenten zijn het Kasteel van Desenzano, de Dom van Santa Maria Maddalena en de Piazza Malvezzi bezienswaardig, en vergeet vooral niet dat ook andere belangrijke plaatsen vanaf Desenzano Garda gemakkelijk bereikbaar zijn, zoals Sirmione en Peschiera del Garda, net als de andere,kleinere centra. Tenslotte ligt het pretpark Gardaland op ongeveer 20 minuten afstand met de auto.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk