Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Sirmione: Informatie en advies

De stad Sirmione ligt in de provincie Brescia, op het gelijknamige schiereiland op de zuidelijke punt van Garda Lombardia, en is waarschijnlijk de meest bekende toeristische bestemming van het Gardameer, dankzij het aanbod aan attracties, variërend van stranden tot warmwaterbronnen, Romeinse en middeleeuwse monumenten, tot aan bars en evenementen. In deze zo waardevolle context is het gemakkelijk voor te stellen hoe de campings en de vakantieparken in Sirmione behoren tot de meest gezochte door Italiaanse en buitenlandse toeristen in de open lucht, vooral toeristen uit Midden- en Noord-Europa, die elk jaar kiezen voor een vakantie aan het Gardameer.

De stranden van Sirmione

Wie op vakantie naar Sirmione gaat en kiest voor de vrijheid van een camping of vakantiepark heeft alleen het ongemak van kiezen, aangezien de accommodaties binnen het gemeentelijk gebied talrijk zijn en voor elk budget, met accommodaties, variërend van bungalows tot staanplaatsen voor tenten en campers, en niet te vergeten de mogelijkheid tot het uitproberen van Glamping. Het is niet ongebruikelijk dat men zwembaden en privéstranden binnen de campings aantreft, en wie op zoek wil naar de ware aard van Sirmione tijdens de zomer kan een paar dagen van het verblijf besteden aan het ontdekken van de stadsstranden. De belangrijkste stranden van Sirmione zijn er acht in totaal, echte uitgeruste stranden, maar ook met vrije gebieden, en deze zijn: Lido delle Bionde, Spiaggia Punta Grò, Giamaica Beach, Punta Staffalo, Santa Maria di Lugana, Lido Brema, Lido Galeazzi en Lido Parrocchiale.

Wat is er te doen in Sirmione: thermen en excursies

Vakantie in Sirmione is de keuze voor liefhebbers van zonnebaden op het strand, vermaak op de camping, maar dat niet alleen. Deze parel van het Gardameer is immers beroemd om zijn vele attracties, vooral om de Thermen van Sirmione, die jaarlijks het reisdoel zijn van duizenden toeristen die worden aangetrokken door de heilzame eigenschappen van de waterbronnen met zwavel. Daarnaast moet wie in Sirmione verblijft een bezoek brengen aan het Castello Scaligero, met de indrukwekkende muren die majestueus oprijzen uit de wateren van het Gardameer. Even beroemd zijn de Grotten van Catullus die, ondanks de bedrieglijke naam, een archeologisch complex identificeren dat is te herleiden naar een oude Romeinse domus. Ook zijn er in de gemeente Sirmione fijne voorbeelden van civiele en religieuze architectuur, zoals villa's en kerken, rijk aan historie. Tot slot biedt de keuze van een verblijf op de campings en vakantieparken in Sirmione de gelegenheid voor een bezoek aan andere belangrijke toeristische bestemmingen aan het Gardameer, zowel in Garda Lombardia als in Garda Veneto, zoals het nabijgelegen Desenzano del Garda en Peschiera del Garda... en niet te vergeten de mogelijkheid om binnen een paar minuten autorijden naar het attractiepark Gardaland te gaan.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk