Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Toscolano Maderno: Informatie en advies

De gemeente Toscolano Maderno ligt in de provincie Brescia en behoort tot de rijkste van Garda Lombardia wat betreft het aantal campings en vakantieparken. Niet ver van de hoofdstad immers biedt Toscolano Maderno één van de mooiste uitzichten op de westelijke oever van het Gardameer en trekt ze daarom de aandacht van de toeristen in de regio, samen met die van toeristen verder weg. Vooral Maderno wordt beschouwd als een toeristische bestemming bij uitstek, dankzij de schoonheid van de landschappen die het decor vormen voor de Golf van Maderno, met haar beroemde promenade.

Toscolano en Maderno: twee unieke dorpen

Ontstaan uit het samenvoegen van twee wooncentra, zoals de naam al suggereert, is de gemeente Toscolano Maderno een bijzondere toeristische bestemming voor wie op zoek is naar direct contact met de natuur en de faciliteiten van deze regio van het Gardameer. Ondanks de aanwezigheid van hotels en bed & breakfast voor elk budget, zijn het vooral de campings in Toscolano Maderno die elk jaar toeristen uit alle hoeken van Europa aantrekken: vaak aan de oever van het meer, met vrije en uitgeruste stranden, die niet onderdoen voor die van de Adriatische kust, combineren ze het voordeel van een eersteklas locatie met de typische faciliteiten voor ontvangst in de open lucht. Vooral het brede strand van Maderno is een referentiepunt voor de zomervakantie voor duizenden toeristen, die hier ook bars aantreffen en een rijke evenementenkalender om de avonden op te fleuren.

Vanuit Toscolano Maderno het Gardameer ontdekken

Vakantie in Toscolano Maderno is de ideale keuze voor wie het Gardameer met de schoonheid van het gebied en de oude dorpjes die trots in het natuurlijke landschap staan wil ontdekken. Vanuit Maderno bijvoorbeeld kan men met een ferry de steden en de mooiste toeristische gebieden van het Gardameer bereiken, met inbegrip van die aan de kant van Verona, van waar men met de kabelbaan naar de Monte Baldo kan gaan voor excursies met panoramisch uitzicht.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk