Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Arco: Informatie en advies

De gemeente Arco vormt het centrum van Garda Trentino, aangezien het in de vlakte van de Altogarda ligt en als zodanig tot de Gemeenschap Alto Garda en Ledro behoort. Met aan één kant uitzicht op Het Gardameer, ook al is het maar een kort gedeelte, en met een grondgebied dat wordt gekenmerkt door valleien en bergen is Arco een bevoorrecht reisdoel in Trentino Alto Adige voor liefhebbers van natuur en bergwandelen, in het groen of voor het ontdekken van oude dorpjes en kastelen. Door haar ligging tussen meer en bergen biedt deze kleine gemeente in de provincie Trento een aangenaam klimaat en een gevoel van welzijn aan wie een kampeervakantie kiest voor ontspanning.

Klimmen en wandelen in Arco

Voor toeristen die houden van actieve vakanties staat Arco vooral synoniem voor klimmen en wandelen, en niet te vergeten de mogelijkheid om watersporten te beoefenen, van windsurfen tot zeilen, in Lido di Arco aan het nabijgelegen Gardameer. Wat betreft klimmen, liefhebbers van free climbing weten allang dat Arco de plaats is waar het Rock Master Festival wordt gehouden, een belangrijke gebeurtenis die elk jaar, meestal eind augustus, Italiaanse en buitenlandse beoefenaars aantrekt. Voor wie ie liever wandelt in de bergen biedt de gemeente Arco tal van mogelijkheden voor trekking en mountainbiken: heel mooi is het fietspad dat van de stad Arco naar Lido di Arco, aan de oevers van het Gardameer, loopt.

Kunst en monumenten

Een vakantie in Arco biedt vele mogelijkheden voor recreatie, niet in het minst voor het ontdekken van het gebied met zijn kunst en monumenten. Niet te missen bijvoorbeeld zijn historische gebouwen zoals het Kasteel van Arco en de gebouwen die door de Habsburgers zijn opgericht: paleizen en Liberty villa's, omringd door weelderige tuinen. Wat betreft villa's en tuinen is een bezoek aan de Villa Arciducale met het Arboretum, waar planten van over de hele wereld bewonderd kunnen worden, de moeite waard.

Lees meer


Gemeenten in Trentino-Alto Adige

Vind de juiste camping of het ideale vakantiedorp voor uw vakantie in Trentino-Alto Adige, Met zijn prachtige landschap, zijn kunst en zijn beroemde monumenten en plaatsen om te bezoeken.


Ontdek ons toeristisch netwerk