Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Nago Torbole: Informatie en advies

Kiezen voor Nago-Torbole voor een vakantie aan het Gardameer is een garantie voor prachtige uitzichten en een perfecte combinatie van typische activiteiten op het meer en trektochten te midden van de natuur van Trentino Alto Adige. Nago-Torbole is een gemeente in de provincie Trento, gelegen in het District Alto Garda en Ledro, dat bestaat uit de wooncentra Torbole, aan de oever van het meer en Nago, in de buurt van de Monte Altissimo di Nago. Juist de aanwezigheid van de Voor-Alpen van Brescia en Gardesana, in de buurt van het Gardameer, maakt deze plek tot een paradijs voor outdoor vakanties.

Vakantie in Torbole aan de oever van het Gardameer

Torbole sul Garda is een referentiepunt voor liefhebbers van windsurfen en zeilen, die in dit stadje in het noordoosten van het Gardameer kunnen profiteren van de aanhoudende en constante winden, die worden gebruikt om deze fascinerende disciplines zo goed mogelijk te kunnen beoefenen. Meer in het algemeen spelen, net als in de rest van het Gardameer, alle watersporten de hoofdrol, voor het vermaak voor de liefhebbers van actieve vakanties en voor degenen die simpelweg een alternatief voor ontspannen dagen op het strand zoeken. Wat betreft strandbaden biedt Torbole zowel vrije stranden als uitgeruste stranden, evenals een mooie jachthaven en een promenade, te ontdekken te voet of per fiets, dankzij het voetgangers-fietspad.

Nago tussen de forten en panoramische uitzichten

Zonder te ver weg te gaan van Torbole en het Gardameer komt men in Nago en het karakteristieke voor-alpine landschap. We zijn hier in het gebied van de Oostenrijks-Hongaarse forten en kastelen, waaronder de best bewaarde in heel Trentino Alto Adige, en ook van de panoramapunten, met uitzicht over het Gardameer. Wie een reis wil ondernemen om deze plaatsen te ontdekken mag ook het fenomeen van de ijsputten, bekend als de Marmitte dei Giganti, niet overslaan. Ook kunnen toeristen in Nago de kerk van San Vigilio en de Heilige Drievuldigheid bewonderen, of de ruïnes van Castel Penede.

Lees meer


Gemeenten in Trentino-Alto Adige

Vind de juiste camping of het ideale vakantiedorp voor uw vakantie in Trentino-Alto Adige, Met zijn prachtige landschap, zijn kunst en zijn beroemde monumenten en plaatsen om te bezoeken.


Ontdek ons toeristisch netwerk