Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Riva del Garda: Informatie en advies

De gemeente Riva del Garda is een paradijs voor toeristen die kiezen voor een bezoek aan de oever van het Gardameer in Trentino Alto Adige, dat wordt gekenmerkt door prachtige achtergronden, waarin de wateren van het belangrijkste Italiaanse meer worden omgeven door de groene bergen die tot de Brenta Dolomieten behoren. Riva del Garda ligt in het meest noordelijke deel van het Gardameer, in de provincie Trento en in de Gemeenschap Alto Garda en Ledro, en ze wordt gekenmerkt door een natuurlijke neiging voor het toerisme, vanwege de schoonheid van de plaatsen, de faciliteiten voor gastvrijheid en de strategische locatie, waardoor de andere belangrijkste bezienswaardigheden in het gebied bereikbaar zijn.

De gemeente Riva del Garda is een fascinerend voorbeeld van gastvrijheid in Garda Trentino, de ideale keuze voor liefhebbers van outdoor vakanties die tijdens het verblijf op camping of in vakantiepark activiteiten willen uitoefenen die gaan van watersporten tot trektochten, of gewoon willen ontspannen aan de oever van het meer.

Watersport en excursies in Riva del Garda

Wie kiest voor Riva del Garda en, uitgebreider, voor Garda Trentino om te kamperen, doet dit vaak vanwege de mogelijkheid tot een actieve vakantie. Eén van de sterke punten van deze toeristische bestemming is immers het brede aanbod aan watersporten: veel beoefend zijn zeilen, windsurfen, kanovaren en een hele reeks van modernere disciplines die zijn gericht op het vermaken van toeristen, ook de minder sportieve. Buiten het water van het Gardameer vindt u ook tennisbanen en voetbalvelden voor leuke uitdagingen, of kunt deelnemen aan trektochten: wandelen, mountainbiken en paardrijtochten zijn activiteiten die perfect samengaan met het prachtige landschap van het Gardameer. Niet ver weg, beide op ongeveer 5 km, liggen het Lago di Tenno en het Ledromeer, evenals het pittoreske dorpje Pregasina.

Te bezoeken monumenten en evenementen

Als kleine gemeente met ruim 15.000 inwoners biedt Riva del Garda aangename verrassingen op het gebied van monumenten en bezienswaardigheden. Onder de belangrijkste attracties, te ontdekken met aangename wandelingen, behoren historische plaatsen als de Rots, de Apponale Toren, het Palazzo Pretorio en het Gemeentehuis, naast de twee barokke kerken Inviolata en S. Maria Assunta. 's Avonds biedt Riva del Garda  vervolgens evenementen, bars en recreatieve mogelijkheden, vooral in de zomer.

Lees meer


Gemeenten in Trentino-Alto Adige

Vind de juiste camping of het ideale vakantiedorp voor uw vakantie in Trentino-Alto Adige, Met zijn prachtige landschap, zijn kunst en zijn beroemde monumenten en plaatsen om te bezoeken.


Ontdek ons toeristisch netwerk