Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Veneto: reisgids

In Veneto liggen, uitsluitend binnen het grondgebied van de provincie Verona, enkele van de belangrijkste toeristische plaatsen van het Gardameer. Garda Veneto staat ook bekend als de Riviera degli Olivi en bevat de kustgemeenten die, vanaf de grens in het noorden met Trentino Alto Adige tot in het zuiden met Lombardije, lopen van Malcesine tot aanPeschiera del Garda.

Het Gardameer in Veneto is gemakkelijk bereikbaar voor zowel Italiaanse als buitenlandse toeristen, dankzij het wegennet en de aanwezigheid van de luchthaven van Verona, en vormt de vakantiebestemming voor veel kampeerders, die er elk jaar voor kiezen vanwege de schoonheid van de landschappen, vanwege de faciliteiten en de brede keuze aan campings en vakantieparken, die zich voornamelijk in de nabijheid van het meer bevinden. Stranden, wandelingen langs de boulevard en de mogelijkheid tot het beoefenen van watersport en excursies zijn slechts enkele van de toeristische attracties van het Gardameer, ook ideaal voor wie de vakantie wil benutten voor het verkennen van de nabijgelegen steden Verona en Venetië, of de euforie van een dagje pretpark Gardaland en de vele waterparken en themaparken in het gebied wil uitproberen.

Garda Veneto op de camping: waar naar toe

Dankzij de verscheidenheid van het gebied en de kenmerken van de afzonderlijke dorpen, van de afmetingen tot hun geschiedenis, biedt Garda Veneto de mogelijkheid tot het organiseren van uw vakantie op maat. Het noordelijke deel is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een weelderige natuur en houden van sport en bergwandelen, meer naar het zuiden van het Gardameer is er een continue groei aan faciliteiten en attracties, gerelateerd aan de structuur en het aanbod van de provincie Verona en daarbuiten.

Als we kijken naar de belangrijkste toeristenplaatsen van Garda Veneto, van noord naar zuid langs de oevers van het Gardameer, verdienen een vermelding: Malcesine, Brenzone sul Garda, Torri del Benaco, Bardolino, Lazise, Pacengo en Peschiera del Garda. Meer in het binnenland, maar nog steeds mooi, de steden San Zeno di Montagna en Castelnuovo del Garda.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk