Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Bardolino: Informatie en advies

De gemeente Bardolino ligt in het zuidoostelijk deel van het Gardameer, in de provincie Verona, in Veneto. Bardolino is beroemd vanwege de gelijknamige rode wijn, wereldwijd bekend bij liefhebbers van oenologie, en vooral één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Garda Veneto, dankzij de verscheidenheid en de schoonheid van haar gebied, naast de geringe afstand tot de hoofdstad en kunststad Verona. Bardolino grenst aan de prachtige steden Garda in het noorden en Lazise in het zuiden, en ze deelt met deze kustplaatsen één van de meest betoverende trajecten langs het meer, de Riviera degli Ulivi (Olijven Riviera). Vanwege de grote belangstelling van Italiaanse en buitenlandse toeristen, vooral in de zomer en in de warmere maanden, lopen de campings en vakantieparken in Bardolino voorop wat betreft het aantal en de verscheidenheid aan accommodaties en faciliteiten.

Bardolino, stranden, wijn en monumenten

Wie kiest voor een vakantie op de campings en vakantieparken in Bardolino kan de dagen afwisselend doorbrengen binnen het park, waar meestal animatie en zwembaden niet ontbreken en aan de strandbaden in het gebied. Uitgerust met voorzieningen of vrij, een aantal met 's avonds entertainment in de vorm van aperitief en disco; de belangrijkste stranden van Bardolino zijn: Spiaggia Punta Cornicello, Spiaggia Lido Mirabello aan de Cipriani boulevard, Spiaggia Lido di Cisano en, ideaal voor jongeren die behoefte hebben aan vermaak, Lido Holiday Beach. De strandliefhebbers kunnen ook genieten van watersporten, van zeilen tot windsurfen, liefhebbers van gastronomie kunnen het binnenland ingaan voor het proeven van typische gerechten en wijnen, zoals de reeds genoemde Bardolino wijn, of de olijfolie die in deze streek wordt geproduceerd.

Ook de monumenten behoren tot de sterke punten van Bardolino, waar u schitterende voorbeelden van civiele, religieuze en militaire architectuur kunt bewonderen. In een route voor het ontdekken van het gebied en haar schoonheden kan eigenlijk een bezoek aan kerken, zoals de San Zeno en San Severo, of aan de Venetiaanse villa's, zoals de karakteristieke Villa Bottagisio of Villa Guerrrieri niet ontbreken. Ook noemenswaardig, hoewel minder dan in het verleden, zijn deringmuren van Bardolino. Ter verhoging van het aanbod in Bardolino zijn er tot slot de bars, voor het vermaak van jongeren en ouderen.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk