Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Malcesine: Informatie en advies

De gemeente Malcesine ligt in de provincie Verona, in het noordoosten van het Gardameer, op de grens tussen Veneto en Trentino Alto Adige. Het ligt in de Alto Garda, maar is goed aangesloten op het noorden en zuiden via de weg Gardesana Orientale. De gemeente Malcesine heeft alle ideale ingrediënten te bieden voor een vakantie op de camping tussen meer en natuur. Ideaal vanwege de activiteiten aan de oever van het meer en voor wandeltochten midden in de natuur van de Monte Baldo. Ook heeft deze gemeente in Veneto van minder dan 4000 inwoners belangrijke historische en culturele trekpleisters, zoals het charmante Castello Scaligero in Malcesine of het Palazzo dei Capitani, waarin tegenwoordig het gemeentehuis is gevestigd.

Stranden en sport in Malcesine

Verblijven op een camping of vakantiepark in Malcesine betekent kunnen kiezen tussen het plezier van ontspanning en het plezier van een actieve vakantie, dankzij het talrijke aanbod van een gebied, met een aantal prachtige strandbaden aan het Gardameer en de weelderige natuur van de Monte Baldo. Onder de strandbaden van Malcesine zijn er vooral twee het vermelden waard: Spiaggia Val di Sogno en Spiaggia di Navene. Beide bieden de mogelijkheid tot het beoefenen van een aantal van de meest populaire sporten aan de bovenkant van het Gardameer, zoals zeilen en windsurfen. Wat betreft het Spiaggia Val di Sogno, een speciale vermelding verdienen de drie karakteristieke eilanden: Isola del Sogno, Isola degli Ulivi en Isola del Trimelone.

De natuur van het Gardameer komt vervolgens in volle kracht tot uiting in de Monte Baldo, ideaal voor bergbeklimmen, paragliden en trektochten, van trekking tot mountainbiken, of gewoon om te genieten van de panorama's vanaf de top, met uitzicht over Malcesine en het Gardameer. Aan de andere kant biedt de kabelbaan naar de Monte Baldo een dergelijke spektakel, ook voor de minder sportieve zielen.

Monumenten in Malcesine

De stad Malcesine telt zoals reeds vermeld twee belangrijkste monumenten, het Castello Scaligero en het Palazzo dei Capitani. Vooral het Castello Scaligero van Malcesine vormt het symbool van de stad en maakt indruk met zijn massieve wanden met uitzicht op het water van het Gardameer, alsof hij de stad wil omheinen en beschermen. De campings en vakantieparken in Malcesine bieden ook de mogelijkheid om de dagen door te brengen met het verkennen van de kerken binnen de gemeente, maar ook om tijd buiten de accommodatie door te brengen, tussen evenementen en bars.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk