Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


Peschiera del Garda: Informatie en advies

De gemeente Peschiera del Garda ligt in het zuidelijke deel van het Gardameer, in de provincie Verona, op de grens tussen Veneto en Lombardije. Peschiera del Garda is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het Gardameer, vanwege de omvang en het aanbod van het gebied, en heeft vele campings en vakantieparken die jaarlijks toeristen uit heel Europa trekken, ook begunstigd door de uitstekende weg- en spoorverbindingen. Wat betreft vervoer moet worden aangemerkt dat vanuit de haven van Peschiera del Garda de belangrijkste plaatsen aan de oevers van het Gardameer per ferry bereikbaar zijn. Aan het Gardameer, in een gebied dat wordt gekenmerkt door het gunstige klimaat en op slechts 25 kilometer van de hoofdstad Verona. Peschiera is ook de stad van de rivier de Mincio, een aftakking van het Gardameer.

Campings en stranden

De campings in Peschiera del Garda liggen meestal aan het Gardameer of in de onmiddellijke nabijheid. Het zijn goed uitgeruste campings en vakantieparken, vaak met verschillende soorten accommodaties en zwembaden, van waaruit men gemakkelijk toegang heeft tot de belangrijkste stranden van Peschiera: Lido Cappuccini, Lido Bergamini, Lido Fornaci en Lido Poppi worden, samen met de stranden aan de oevers van de rivier de Mincio, het meest bezocht. In de afgelopen jaren zijn er bovendien speciale stranden voor honden opgericht, als reactie op de toenemende vraag van toeristen die deze plaatsen met hun viervoeters bezoeken.

Wat is er te doen in Peschiera del Garda

De stranden van Peschiera zijn een belangrijke attractie, deze prachtige stad aan het Gardameer biedt alles wat men nodig heeft voor een vakantie die nooit verveelt: van bezoeken aan de monumenten, zoals het beroemde Fort van Peschiera tot kerken verspreid over het gehele gebied, tot aan de Romeinse opgravingen en de natuurgebieden, zoals het Lago del Frassino. Vanuit Peschiera del Garda kan men ook in korte tijd het pretpark Gardaland bereiken of uitstapjes maken naar het nabijgelegen Sirmione, voor het bekijken van het Castello Scaligero of voor een dag in de thermen.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk