Campinggardameer.com

Waar wil je met vakantie?


San Zeno di Montagna: Informatie en advies

De gemeente San Zeno di Montagna, in de provincie Verona, is de ideale oplossing voor degene die kiest voor de Veneto-oever van het Gardameer, op zoek naar een vakantie te midden van de natuur, tussen ansichtkaartlandschappen en de mogelijkheid tot trektochten te voet of per fiets. San Zeno is ook bekend onder de bijnaam Balkon van het Gardameer en ligt op ongeveer 680 meter boven zeeniveau, op de Monte Baldo en in de nabijheid van het Regionale Natuurpark Lessinia, op een perfecte locatie om te genieten van een panoramisch uitzicht over het Gardameer. San Zeno wordt gewaardeerd voor vakanties op de camping, voor het opnieuw ontdekken van het plezier van het contact met de natuur, en is jaarlijks een favoriete bestemming voor liefhebbers vantrekking, mountainbiken en bergbeklimmen.

Klimmers en beoefenaars van paragliden waarderen de ruwheid van de Monte Baldo, wie echter uitsluitend wil genieten van het landschap en de vrede van deze berg in Veneto kan zich toevertrouwen aan het comfort van de Kabelbanen van de Baldo. Vanwege de korte afstand van de oevers van het Gardameer zijn ook de stranden en de promenades van de naburige dorpen, zoals het fascinerende Torri del Benaco of het karakteristieke Brenzone sul Garda, Pai en Castelletto snel bereikbaar.

Wat is er te doen in San Zeno?

Wie kiest voor de campings in San Zeno di Montagna voor vakantie doet dit meestal om te ontspannen of voor sportieve activiteiten in de natuur. Vergeleken met de gemeenten aan de kust biedt San Zeno immers niet zo veel clubs en mogelijkheden tot vermaak te midden van mensen, maar ze vult dit gat royaal op met de weelderige natuur en grote schoonheid van de panoramapunten. In ieder geval ontbreken niet de evenementen met betrekking tot het gebied, met lokale beurzen waar u de gastronomie van de plaats kunt ontdekken. Tot slot moet worden benadrukt dat zich in San Zeno di Montagna één van de belangrijkste Avonturenparken van de streek bevindt: in het Jungle Avonturenpark van San Zeno kunnen de vaardigheden om te overleven in de wildernis op de proef worden gesteld, voor de lol of voor persoonlijke uitdaging, maar in volledige veiligheid.

Lees meer

Ontdek ons toeristisch netwerk